Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Tarte tatin

Η τάρτα κομμένη σε στρογγυλό μικρό τσέρκι.
 Η εμπειρία μου στην τηλεόραση, έχει φέρει πολλές ιδέες και ευκαιρίες για δοκιμές. Σήμερα ανεβάζω την πρώτη συνταγή πιάτου που θα δείτε και στο "Μάλιστα Σεφ".
 Tarte Tatin λοιπόν, μας έρχεται από την Γαλλία και την πόλη Loire Valley και έγινε γνωστό όταν το έβαλε στο μενού του ο γνωστός Σεφ Μaxime.



Υλικά:
- 4 μήλα κόκκινα
- 1 σφολιάτα
- 70 γρ. βούτυρο

- 150 γρ. άχνη

- χυμό από 2 λεμόνια

- 1 σφηνάκι νερό
- κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

  •  Παίρνουμε ένα τηγάνι που να μπαίνει και στον φούρνο και χαράζουμε την σφολιάτα στο μέγεθος του (για να εφαρμόσει η σφολιάτα ακριβώς μέσα). 
  •  Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα οχτώ.
  •  Στο τηγάνι (άδειο) λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη το λεμόνι και το νερό. Μόλις το μείγμα αυτό γίνει ένα προσθέτουμε τα μήλα στην σειρά.
  •  Αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το μήλο, και προσέχουμε μην αρπάξει η καραμέλα στις άκρες. Τρυπάμε ελαφρά την σφολιάτα, με πιρούνι, παντού και την εφαρμόζουμε πάνω από τα μήλα. 
  •  Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15' μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
  •  Σερβίρουμε ζεστή με λίγη κανέλα ή παγωτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου