Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Κινέζικοι Λουκουμάδες "Kou Xiao Gao"

 Άλλη μια συνταγή από την εμπειρία μου στην τηλεόραση και την σειρά "Μάλιστα, Σεφ" του Μega. Η συνάδελφος (και αφεντικό μου στην κουζίνα -ξέρει εκείνη-) Φωτεινή Μήτσου, μας δείχνει πως φτιάχνουμε τους διάσημους κινέζικους λουκουμάδες Kou Xiao Gao! Το πιάτο έπαιξε στο τρίτο επεισόδιο της σειράς στις 8/12/2015.

Υλικά:
-14 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 αβγό
-3 κ.σούπας νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω - η ζύμη πρέπει να ειναι αφράτη)
-220 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις ή rice flour
-1κ 1/2 κ.γ baking powder
-1/4 κ.γ αλάτι
-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας.


Εκτέλεση:
  •  Σε ένα μπωλ μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ένταση το βούτυρο, την ζάχαρη, το αβγό και το νερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. 
  • Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και αφράτη.
  •  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό.
  •  Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, βρέχουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.
  •  Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μπαλάκια.Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
  •  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σοκολάτα και σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς!

3 σχόλια:

  1. αν και εκανα κατα γραμμα την συνταγη δεν αξιζει καθολου πολυ χαλια ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια γνώμη και αυτή. Ισως επειδή διαφέρουν στην σύσταση από τους ελληνικούς σας φάνηκε παράξενο.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς που διάβασα το σχόλιο σου Μαρία, ήθελα να τους δοκιμάσω αλλά άλλαξα γνώμη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή