Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

French Toast (Αυγόφετες) με σπιτική κρέμα σοκολάτα

 Η πρώτη μου συνταγή με υλικά της εταιρίας Μπισκότα Παπαδοπούλου είναι εδώ. Eυχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την εταιρία, δίνοντας μου προιόντα για κάνω τις συνταγές μου.
 Σήμερα θα δουλέψουμε με ψωμί "Αρχαία σπορά" με δίκοκκο σιτάρι (περισσότερα εδω). Φτιάχνουμε French toast ή αυγόφετες με μια δικιά μας σπιτική κρέμα σοκολάτας.

Υλικά:
Για τις αυγόφετες:

- 10 φέτες ψωμί "Αρχαία σπορά" Παπαδοπούλου με δίκοκκο σιτάρι
- 300ml γάλα πλήρες
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι βανιλλέτα
- 1 κ.σούπας κανέλλα
- Βούτυρο για το τηγάνι
- Κρέμα σοκολάτας

Για την κρέμα μπορείτε να βρείτε υλικά και συνταγή πατώντας ΕΔΩ




Εκτέλεση:

  •  Σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος (να χωράει τις φέτες) προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, την βανιλλέτα, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. 
  •  Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο να λιώσει. 
  •  Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα μας και από τις δύο πλευρές να μουλιάσει, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στο ζεστό τηγάνι προσεκτικά. 
  •  Αφήνουμε την αυγόφετα στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. 
  •  Βάζουμε τις αυγόφετες σε ένα πιάτο και περιχύνουμε από πάνω ζεστή την κρέμα σοκολάτας! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου