Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Cheesecake Μελομακάρονο


 Τα δύο αγαπημένα μου γλυκά σε ένα. Περίμενα πολύ καιρό αυτή την στιγμή και να που δικαιώθηκα.
Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και η κρέμα τυριού δένει πολύ όμορφα με τα μυρωδικά του μελομακάρονου αλλά και με το ίδιο το μελομακάρονο που χρησιμοποιήσαμε σαν βάση.



Υλικά:

Για την βάση μελομακάρονου:
- 500γρ. αλεύρι γ.ο. χρήσεις κοσκινισμένο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 χυμό πορτοκάλι
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1 κ.γ σόδα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 2 κ.γ κανέλα
- 2 κ.γ μπέικιν πάοντερ

Για την κρέμα μελομακάρονου:
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 2 κ.γ κανέλα
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι της βάσης:

- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.σούπας μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Για την βάση:

  •  Στο μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά την ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
  •  Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι πολύ υγρό.  Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μόλις προσθέσουμε το μισό βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ζυμώνουμε το μείγμα ελαφρά με τα χέρια, μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
  •  Στρώνουμε την ζύμη του μελομακάρονου σε ένα τσέρκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. 
  •  Προσοχή, πρέπει η βάση να είναι περίπου 1 εκατοστό όταν μπει στον φούρνο. 
  •  Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι:

  •  Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε, σιγοβράζοντας για 5-7 λεπτά.
  •  Όσο είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η βάση μελομακάρονου, με ένα πινέλο την βρέχουμε αρκετά. 

Για την κρέμα μελομακάρονου:

  •  Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα τυριού με την άχνη μέχρι να μαλακώσει.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την σαντιγύ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  •  Με μια σπάτουλα προσθέτουμε την σαντιγύ με ελαφρές κινήσεις για να αφρατέψει η κρέμα (μπορεί να μην χρειαστεί όλη, θα δείτε εσείς όσο θέλετε να το αφρατέψετε). 
  •  Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στην βάση και βάζουμε το Cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 
  •  Γαρνίρουμε με καρύδια και μέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου