Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό

 Επιτέλους μετά από περίπου 1 χρόνο ο φίλος και συνάδελφος Φώτης, μου έστειλε συνταγή. Ίσως είναι τεμπέλης (;), ίσως αναποφάσιστος (;), ίσως ισχύει αυτό που λένε ότι το καλό πράμα αργεί (;).
 Μάλλον το τελευταίο, γιατί πραγματικά η συνταγή τα σπάει.
 Πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη και γίνεται τσακ-μπαμ! Στήθος κοτόπουλο λοιπόν γεμιστό... Μου άνοιξε η όρεξη ήδη!





Υλικά:
- 1 Στήθος κοτόπουλο
- 50gr τυρί φέτα
- 50gr τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 2 φέτες Bacon σε ψιλές λωρίδες
- 50gr ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. μέλι
- θυμάρι

Εκτέλεση:

  •  Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το γλάσο για το κοτόπουλο βάζοντας την μουστάρδα, το μέλι και το τριμμένο θυμάρι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  •  Παίρνουμε το φιλέτο και το χαράζουμε στην μέση κατά πλάτος (όπως στην φωτογραφία κάτω), χωρίς να το κόψουμε μέχρι το τέρμα (σαν φάκελος). 
  •  Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μπέικον και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  •  Γεμίζουμε το στήθος με την γέμιση των τυριών και κλείνουμε την τομή, κατά μήκος, με οδοντογλειφίδες. 
  •  Αλείφουμε το στήθος με το μείγμα μουστάρδα,μέλι,θυμάρι.
  •  Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και όταν γίνει καυτό βάζουμε το στήθος και το αφήνουμε να πάρει χρώμα το ίδιο κάνουμε σε όλες τις πλευρές.
  •  Τέλος το βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 210 C βαθμούς για περίπου 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
    Φωτογραφία από το blog : www.marthastewart.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου