Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

"Μεθυσμένη" πίτσα

 Με τους πειραματισμούς βγαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό το συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο από τότε που μπήκα επαγγελματικά στην κουζίνα.
 Έτσι, μαζί με τους δύο συναδέλφους στο εστιατόριο ένα βράδυ φτιάξαμε μια πίτσα που αντί για μαγιά και νερό βάλαμε μπύρα. Το αποτέλεσμα πάρα πολύ καλό και έτσι σας δίνουμε άλλη μια επιλογή για ζυμάρι σε περίπτωση που δεν έχετε τα συνηθισμένα.
 
Υλικά: 
 Για την ζύμη: 
- 330 ml μπύρα
- 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο

 Για την σάλτσα:
- 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο θυμάρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πιπέρι

 Για το τελείωμα: 
- λεπτές φέτες κολοκυθάκι
- πιπεριές
- τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση: 
 Για την ζύμη: 
  •  Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί. 
  •  Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη αρκετά λεπτή και την μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί. 

Για τη σάλτσα:
  •  Σε ένα τηγάνι βαθύ με λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε συνεχώς να βγει το άρωμα του. 
  •  Προσθέτουμε την ντομάτα το θυμάρι και τα καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη). 
  •  Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε να πήξει (πέσει) λίγο η σάλτσα και αποσύρουμε. 

Τελείωμα: 
  •  Πάνω στο ζυμάρι, αλείφουμε την σάλτσα και από πάνω προσθέτουμε λεπτές φέτες κολοκυθάκι, πιπεριές και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. 
  •  Ψήνουμε στους 180 για 12-15 λεπτά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου