Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Σουφλέ σοκολάτας

  Μια συνταγή που φτιάξαμε με τον Σεφ της σχολής Chef D'Oeuvre, Mιχάλη Μαλαξιανάκη, ώπου το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία...


Υλικά:

- 120 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι

- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 3 αυγά
- 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη




Εκτέλεση: 

  •  Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
  •  Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι και την λιωμένη κουβερτούρα.
  •  Βουτυρώνουμε μικρά μπωλάκια πυρίμαχα και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, κουνώντας καλά και πετώντας το περίσσιο.
  •  Τα μοιράζουμε στα σκεύη και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tip:
- Για να ρέει η σοκολάτα από μέσα από το σουφλέ θα πρέπει οι χρόνοι να είναι αυστηρά ακριβής. Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο σπογγώδες θα γίνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου