Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Κορμός σοκολάτας

 Είναι περίεργο που δεν έχουμε ανεβάσει τόσο καιρό αυτή τη συνταγή. Επειδή όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ, ήρθε η ώρα για κορμό σοκολάτας!
 Μόλις 5 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και αυτό το υπέροχο γλυκό είναι έτοιμο!

Υλικά:
-250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

-300 γρ. ζάχαρη άχνη
-100 γρ. κακάο σε σκόνη
-3 κ.σούπας κονιάκ
-250 γρ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση:
  •  Σε ένα μπωλ θριμματίζουμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  •  Προσθέτουμε τα 3/4 από τη ζάχαρη άχνη και τα 3/4 από το κακάο, γιατί μπορεί να σφίξει το μείγμα και να μην χρειάζεται άλλο. Προσθέτουμε και το κονιάκ.
  •  Θέλουμε το μείγμα όταν το σφίγγουμε στο χέρι μας να "κάθεται". Αν είναι υγρό προσθέτουμε λίγο ακόμα κακάο και ζάχαρη (αναλογικά).
  •  Βάζουμε το μίγμα σε σχήμα σαλαμιού σε χαρτί κουζίνας, το κλείνουμε σαν καραμέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Tα προιόντα για την συνταγή μπορείτε να τα βρείτε στο μεγαλύτερο ελληνικό online super market "Mamashome" εύκολα και γρήγορα πατώντας ΕΔΩ.

2 σχόλια:

  1. τασο γεια σου.διαβασα 2 παλαιοτερες αναρτησεις για τουρτες που εχεις δλδ.την τουρτα μιξ και αλλη ακομη.πραγματικα πανευκολες και πρεπει να ειναι και νοστιμες αν κρινω απο τα υλικα.μου κανει εντυπωση ομως που δεν σιροπιαζεις τα παντεσπανια.νομιζεις πως δεν χρειαζεται;αφου το σπουδαζεις το θεμα κατι ξερεις περισσοτερο απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ανάλογα τα γούστα.. Αν παρατηρήσετε, οι συνταγές έχουν ελαφριές και πολύ ρευστές κρέμες (πριν μπουν στο ψυγείο φυσικά) και μαρέσει αυτή η διαφορά στο ψωμένιο παντεσπάνι και την ελαφριά κρέμα.. Κανονικά σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια. Αλλά το παν είναι το γούστο του καθενός!

      Διαγραφή