Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Τάρτα ροδάκινο

  Πρωτάρης.. στις τάρτες, για αυτό θέλω επιείκεια στις κριτικές...
  Αστειεύομαι φυσικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι περίμενα  και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 2 κονσέρβες ροδάκινο

- 4 κ.σ Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ Αλεύρι γ.ο.τ χρήσεις
- κανέλα
- 1 κ.σ Βούτυρο (45 γρ)
- 1 κ.σ Γάλα
- ξηροί καρποί
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

  Ανοίγουμε τα ροδάκινα, και τα στραγγίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβουμε το περιεχόμενο της μιας κονσέρβας και την άλλη την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ροδάκινο σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα όλα τα άλλα υλικά ( ζάχαρη, αλεύρι, κανέλα, βούτυρο, γάλα, ξηρούς καρπούς, λεμόνι).
  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  Σε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και από πάνω την σφολιάτα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε λίγο γάλα (όχι αυτό της συνταγής). Προσθέτουμε την γέμιση πάνω στην τάρτα, και κλείνουμε λίγο τις άκρες.
  Ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα ακόμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου