Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Η σαλάτα της Έφης

Η σαλάτα βρίσκεται στο βάθος της φωτογραφίας.

 Είναι από τις λίγες φορές, που μαζευόμαστε με φίλους για μπάρμπεκιου και μετά από τόσο κρέας που έχουμε φάει αυτό που τελικά μας έχει μείνει από εκείνη την βραδιά είναι η σαλάτα που υπήρχε στο τραπέζι.

 Δεν δυσκολεύτηκα να βρω όνομα, καθώς αυτή η συνταγή για τη σαλάτα είναι της κ.Έφης (μητέρας του φίλου μου). 
 Δροσερή σαλάτα που συνοδεύει άψογα ένα τραπέζι με κρεατικά!  



Υλικά:Για την σαλάτα:
- 1 ματσάκι
μαρούλι
- 1 ματσάκι σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 αγγούρι μεγάλο

- 1 χούφτα ντοματίνια
- 4 κ.σούπας καρύδια
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
- μερικά κρουτόν
Για την σάλτσα:
- 2 πορτοκάλια μεγάλα ( τον χυμό τους)
- 2 κ.σούπας μέλι
- αλάτι
- χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Για την σάλτσα:
 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Για την σαλάτα:
  Κόβουμε στο χέρι το μαρούλι, το σπανάκι και την ρόκα και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ για σαλάτες. Κόβουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια σε μικρές φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
  Προσθέτουμε και τα καρύδα, το κομμένο μήλο και τα κρουτόν και περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα.

Tips:

- Συνταγή για σπιτικά κρουτόν εδώ: http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/11/blog-post_12.html 

- Καλύτερο θα είναι την σάλτσα να την ρίξετε όταν είναι η ώρα για το σερβίρισμα. Έτσι δεν θα μουλιάσουν τα φύλλα που υπάρχουν μέσα και θα είναι πιο τραγανά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου