Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Κέικ λεμονιού (χωρίς μίξερ)

"Και στο κανάλι μας στο youtube, πατώντας ΕΔΩ! "
Ένα πολύ αγαπημένο μου κέικ και πολύ εύκολο στην εκτέλεση καθώς δεν θα χρειαστούμε μίξερ αλλά  μόνο ένα σύρμα για το ανακάτεμα , ένα μπολ και την φόρμα μας για το ψήσιμο!
 



Υλικά:
- 255 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 3 αβγά
- 75 γρ βούτυρο
- 110 γρ κρέμα γάλακτος
- 3.5 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 λεμόνι , το ξύσμα








Εκτέλεση:

  •   Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη , το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις γίνει ένας ρευστός χυλός , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο.    
  •   Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας πιο παχύρευστο .
  •   Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε την φόρμα του κέικ και το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
  •   Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  •  Αποσύρουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ιδανικό για πρωινό μαζί με κορν φλέιξ και γάλα!


    Tα προιόντα για την συνταγή μπορείτε να τα βρείτε στο μεγαλύτερο ελληνικό online super market "Mamashome" εύκολα και γρήγορα πατώντας ΕΔΩ.

8 σχόλια:

  1. Πραγματικα καταπληκτικο κεικ λεμονιου...υπεραφρατο κ πεντανοστιμο..εβαλα κ γλασο λεμονιου απο πανω..συγχαρητηριααααααα!!!!!!!!!!ανεβασε κι αλλες συνταγες για κεικ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
      Μπορείτε να βρείτε και άλλες συνταγές για κέικ από το blog μας στους παρακάτω συνδέσμους :
      http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.html
      http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2014/01/blog-post_11.html
      http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2014/05/blog-post_18.html
      http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

      Διαγραφή
  2. Το εχω φτιαξει ηδη 2 φορες....την τελευταια φορα εβαλα ξυσμα πορτοκαλι κ γυρω στα 170 γρ κρεμα γαλακτος πειραζει??θα ηθελα οταν μπορεσεις κ θελεις να ανεβασεις μια συνταγη για κεικ βανιλιας αφρατο...συνεχισε ετσι..μην το βαλεις κατω ποτε.πολλα μπραβο σε ολους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την παραπάνω κρέμα ίσως σου βγει λιγότερο αφράτο, αλλά γούστα είναι αυτά!
      Και για να σε εξυπηρετήσω τάχυστα, μπορείς να κάνεις την παρακάτω συνταγή απλά να βγάλεις οτιδήποτε λέει για καρύδα και σιρόπι.. Δηλαδή τα υλικά μέχρι το ξύσμα του λεμονιού!
      http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2014/05/blog-post_18.html

      Διαγραφή
  3. Αρα αμα βαλω οση κρεμα λες θα βγει πιο αφρατο???Σ ευχαριστω παρα πολυ...Χριστος Ανεστη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συνταγές που έχουμε είναι ακριβώς για το τέλειο αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  4. Το καλυτερο κεικ λεμονι....τελος!!!!!!!!!συνεχιστε ετσι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορώ αντι για κρέμα να βάλω γάλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή