Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Σιροπιαστό κέικ καρύδας

  Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ (18 Μαϊου) με τον καλύτερο τρόπο! Φτιάχνουμε κέικ καρύδας και για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο το σιροπιάζουμε.
  
Υλικά:

- 500γρ φαρίνα
- 250 γρ ελαιόλαδο
- 440 γρ ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml γάλα
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 120 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
- 70 γρ ινδική καρύδα για το γαρνίρισμα τριμμένη

Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια του νερού νερό
- χυμό από μισό λεμόνι



Εκτέλεση: 

  • Για το κέικ:
  Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 10 λεπτά. προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με την φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα.
  Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την καρύδα και το ξύσμα , ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ με τρύπα στη μέση , που έχουμε λαδώσει καλά.
  Ψήνουμε στους 190 για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά (150 περίπου) και συνεχίζουμε το ψήσιμο , ελέγχοντας να ψηθεί και μέσα (με ένα μαχαίρι).

  • Για το σιρόπι: 
  Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά και αφήνουμε 7-8 λεπτά να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το τελείωμα:
  Τώρα έχουμε ένα ζεστό κέικ που έχει βγει μόλις από τον φούρνο και ένα χλιαρό προς δροσερό σιρόπι. Στα σιροπιάσματα πρέπει αυτή να είναι η αντιστοιχία ή το αντίθετο (ζεστό σιρόπι , κρύο κέικ). Ξεφορμάρουμε το κέικ σε ένα ταψάκι άλλο στρογγυλό και περιχύνουμε σιγά σιγά από πάνω το σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα και ... απολαμβάνουμε! 


Tα προιόντα για την συνταγή μπορείτε να τα βρείτε στο μεγαλύτερο ελληνικό online super market "Mamashome" εύκολα και γρήγορα πατώντας ΕΔΩ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου