Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Χορταστική Πίτσα

Η λαχαριστή μας πίτσα μόλις βγήκε από τον φούρνο!
    Ο τίτλος αυτής της ανάρτησης τα λέει όλα, Χορταστική πίτσα λοιπόν καθώς εγώ με 2 κομμάτια από αυτήν την πίτσα χόρτασα. To μυστικό της επιτυχίας κατά την γνώμη μου για την τέλεια πίτσα είναι να πετύχεις καλή ζύμη.
   Η συνταγή για την ζύμη είναι από τις πιο επιτυχημένες και θέλει προσοχή για να πετύχει.
   Πάμε να δούμε τι χρειάστηκα εγώ για να φτιάξω αυτήν την πίτσα που πραγματικά είναι από τις καλύτερες που έχω φάει ποτέ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εμπορίου!



Υλικά:

Για την ζύμη:
- 2 κούπες νερό χλιαρό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 800- 1000 γραμ αλεύρι
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
Για την σάλτσα:
- 1 κιλό σάλτσα ντομάτα
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 μεσσαίο κρεμμύδι
- 500 γραμ μανιτάρια

- 1 κ.σ βούτυρο
Για το τελείωμα:
- 6 φέτες σαλάμι αέρος
- 400 γρ τυρί γκούντα
Εκτέλεση:
Για την ζύμη:

  Σε ένα μπωλ προσθέτουμε την μαγιά το αλάτι , τη ζάχαρη , το μισό αλεύρι και τις δύο κούπες νερού. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σε ένα μπωλ και τυλίγουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί"για 1 ώρα.  

Για την σάλτσα:
    Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν σε τηγάνι με λάδι που καίει. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει για 13-15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις πήξει αρκετά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύονυας να αναμιχθεί με την σάλτσα.

Για το τελείωμα:
  Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί , απλώνουμε την ζύμη και την πιέζουμε μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Προσθέτουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και την απλώνουμε να πάει παντού. Τέλος προσθέτουμε το σαλάμι και το τυρί ομοιόμορφα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
 Καλή σας απόλαυση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου