Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Μπράουνις (Brownies)

  Ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά , το οποίο δεν είχα προσπαθήσεις να φτιάξω , απλά .. τα έτρωγα. Σήμερα ήρθε η μέρα να τα φτιάξω και ομολογώ πως το αποτέλεσμα είναι   εντυπωσιακό , καθώς ξεπερνούν πολλά άλλα "ετοιματζίδικα" ! Εγώ θα σας δώσω την συνταγή και θέλω να την προσπαθήσετε!
Υλικά:
- 300 γρ σοκολάτα υγείας
- 150 γρ βούτυρο
- 4 αβγά
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 κ.σουπας λικέρ
- 1 κ.τσαγιου νεσκαφε
- 60 γρ αλεύρι
- λίγο αλάτι





Εκτέλεση:

  Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα ή βουτυρώστε το και αλευρώστε , τινάζοντας το στο τέλος να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθερμάνετε τον στους 180 βαθμους.
  Σπάστε σε κομμάτια ΜΟΝΟ τα 175 γραμμάρια της σοκολάτας και μαζί με το βούτυρο λιώστε το σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει αφήστε το στην άκρη.
  Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε την ζάχαρη και τα αβγά  με σύρμα χειρός για 5 λεπτά , ώσπου να γίνει ανοιχτόχρωμο και συμπαγές μίγμα. Προσθέστε ανακατεύοντας το λικερ και τον νεσκαφέ που έχει ήδη διαλύσει με μια κουταλιά του γλυκού νερό.
  Προσθέστε σιγά - σιγά το αλεύρι , ανακατεύοντας διαρκώς με πιο αργές κινήσεις , ώστε να απορροφηθεί. Ρίξτε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε λίγο ακόμα. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόψτε την υπόλοιπη σοκολάτα που δεν έχετε λιώσει ( τα 125 γρ) και ρίξτε τη στο μίγμα ανακατεύοντας.
  Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά , προσέχοντας το κέντρο του γλυκού να μένει μαλακό. Απλώστε μια λαδόκολλα στο τραπέζι και ξεφορμάρετε μόλις γίνει το γλυκό . Στη συνέχεια κόψτε το σε τετραγωνάκια και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα!
Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου