Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Η πίτσα του τεμπέλη

  Μια συνταγή που διάβασα από το βιβλίο του jamie Oliver μου άρεσε και είπα γιατί να μην την φτιάξω.
Επίσης σαν πρόκληση , μιας και ήταν η πρώτη φορά , κάλεσα σπίτι μερικούς καλούς φίλους να την δοκιμάσουν και να μου πουν!
  Το αποτέλεσμα ήταν καλό και δεν μένει τώρα τίποτα άλλο από το να σας πω τι έκανα.


Υλικά:

Για δύο πίτσες μεσσαίου μεγέθους:
- 350 γρ ντομάτες κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ αλέυρι
- Αρκετό χλιαρό νερό
- λάδι
- αλάτι
- λίγο βασιλικό
- 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Σαλάμι αέρος
Από εδώ και κάτω τα υλικά είναι προεραιτικά:
- Πάπρικα
- Τσίλι
- Μανιτάρια
Και ότι άλλο θέλετε εσέις!

Εκτέλεση:
  •  Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι , 200 ml χλιαρό νερό , λάδι και αλάτι και πλάθουμε την ζύμη. Αναλόγως προσθέτουμε αλεύρι ή νερό για να γίνει κανονικό ζυμάρι.
  •  Έπειτα την κόβουμε στα 2 και ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους ενός εκατοστού! Την βάζουμε στο ταψί και την αφήνουμε εξώ.
  •  Ανάβουμε τον φούρνο στο Γκρίλ.
  •  Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες , το σκόρδο , τον βασιλικό , το λάδι , το αλάτι και άν θέλουμε την πάπρικα. Χτυπάμε καλά να γίνει λείο και πέρνουμε το μισό και το βάζουμε στο κέντρο του ζυμαριού και απλώνουμε σιγά-σιγά να πάει παντού. Επίσης καλό είναι να μην βάζουμε άκρη άκρη την σάλτσα στο άπλωμα , δηλαδή να αφήνουμε λίγο γύρω σκέτο ζυμάρι.
  •  Τώρα το καλύτερο μέρος! Προσθέτουμε , τα υπόλοιπα υλικά!
  •  Ψήνουμε για 5-6 λεπτά στο Γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά!

Καλή όρεξη!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου