Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Μπουγάτσα

Ένα φαγητό που συνδυάζετε με τα πάντα! Αλμυρό και γλυκό μπορεί να συνοδεύσει μέσα της η λαχταριστή μπουγάτσα αλλά εμείς σήμερα θα σας δείξουμε την μια εκδοχή , την γλυκιά!


Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα Κρούστας "πολίτικο" alfa
- 1½ λίτρο
φρέσκο γάλα
- 200 γραμμ. (1 φλ. τσαγ & 2 κ.σ γεμάτες)
σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.σ.
βούτυρο
- 1 φλ. τσαγ.
ζάχαρη
- 2
βανίλιες
- 1 πρέζα
αλάτι
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- κανέλα
- ζάχαρη για επικάλυψη



Εκτέλεση: 
  Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.  
   Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-40' στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου