Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Ριζότο με κόκκινη σάλτσα και δύο τυριά

Την ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν  FoodTube στο Youtube!
Για να δούμε τα υλικά:
- 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό
- 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα)
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο
- 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 50 γρ. φέτα, τριμμένη
- 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente.
- Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα  και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου