Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Tip No3: Aντιστοιχία όγκου βασικών υλικών

Και ποιός είδε στην συνταγή 335 γραμ βούτυρο ή 30 γραμ αλάτι και δεν τρόμαξε. Δεν έχετε ηλεκτρονική ζυγαριά και η παλία δεν είναι ακριβής;

Αυτή η ανάρτηση θα σας απαλάξει από τέτοιου είδους "φόβους" δείχνοντας σας την αναλογία μερικών βασικών υλικών σε όγκο.




Ας αρχίσουμε:

Αλάτι: 1 κουταλιά της σούπας ισούται με 20 γρ.
Αλεύρι: 1 φλιτζάνι ισούται με 130 γρ.  /  1 κουταλιά της σούπας ισούται με 10 γρ.
Βούτυρο: 1 φλιτζάνι ισούται με 230 γρ.
Γάλα: 1 φλιτζάνι ισούται με 230 γρ.
Ζάχαρη κοινή: 1 φλιτζάνι ισούται με 200 γρ.
Ζάχαρη μαύρη: 1 φλιτζάνι ισούται με 220 γρ.
Ζάχαρη άχνη: 1 φλιτζάνι ισούται με 115 γρ.
Κακάο: 1 φλιτζάνι ισούται με 85 γρ.    /  1 κουταλιά της σούπας ισούται με 10 γρ.
Κορν φλάουρ: 1 κουταλάκι του γλυκού ισούται με 5 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 1 φλιτζάνι ισούται με 240 γρ.
Λάδι: 1 φλιτζάνι ισούται με 210 γρ.
Λεμόνι: 1 φλιτζάνι ισούται με 250 γρ.  /  1 κουταλιά της σούπας ισούται με 20-25 γρ.
Μέλι: 1 φλιτζάνι ισούται με 340 γρ.    /   1 κουταλιά της σούπας ισούται με 20 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού  ισούται με 5 γρ.
Νερό: 1 φλιτζάνι ισούται με 200 γρ.
Σοκολάτα λιωμένη: 1 φλιτζάνι ισούται με 170 γρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου