Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Mac n Cheese au gratin (οκγρατέν)

Μια συνταγή που διάβασα στο site του Chef Γιάννη Λουκάκου και μου κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς λατρεύω να χρησιμοποιώ πάνω από ένα είδος τυριού. Κάτι σαν σουφλέ με μπεσαμέλ και κοφτό και μακαρονάκι. Είναι απλό γρήγορο και γευστικότατο..
Ορίστε η συνταγή..

Υλικά:

Για την σάλτσα:
- 45 γρ ελαιόλαδο
- 90γρ μπέικον κομμένο σε καρέ
- 375 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ σάλτσα μπεσαμέλ
- 120 γρ τσένταρ ή Γκούντα (χοντροτριμμένα)
- 75 γρ γραβιέρα Κρήτης (Χοντροτριμμένη)
- αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου:
- 500γρ μακαρονάκι κοφτό βρασμένο
- 100 γρ τσένταρ ή Γκούντα χοντροτριμμένα
- 50 γρ γραβιέρα Κρήτης (Χοντροτριμμένη)





Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα:
  Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.
  Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και αναμειγνύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν.
  Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Για το τελείωμα του πιάτου
  Προσθέτουμε τα ζυμαρικά  στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω τα δύο είδη τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια ωραία και χρυσαφένια κρούστα.


Καλή όρεξη
Συνταγές που Αρέσουν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου