Instagram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Κουλουράκια

Άλλη μια πασχαλινή συνταγή που δεν την είχαμε σχεδιάσει..
Κουλουράκια λοιπόν που μαζί με τα τσουρέκια είναι το "δίδυμο" των γλυκών του Πάσχα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα υλικά:
8 αυγά
250 γρ βούτυρο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
3 φαρίνες Γιώτης
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 Βανίλιες

Εκτέλεση:
Διαλύουμε την σόδα και την αμμωνία στο γάλα και αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά , την ζάχαρη και του βούτυρο για αρκετή ώρα . Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το γάλα και το πορτοκάλι και τέλος τις φαρίνες. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί αραία γιατί φουσκώνουν εύκολα και ψήνουμε για 45' στους 190 βαθμούς.

Καλό ΠΑΣΧΑ σε όλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου